asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

faszerowana cebula

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny przepis na faszerowana cebulkę

faszerowana cebula

Składniki:

faszerowana cebula

 

 

Sposób przygotowania:

faszerowana cebula
Cebulę obrać, umyć i obgotować w lekko słonej wodzie, wydrążyć środek. Pieczarki umyć i drobno pokroić, następnie poddusić przez ok 10 min na oleju. Później połaczyć z drobno posiekaną natką pietruszki. Do tego dodajemy części wydrążone z cebuli drobno pokrojoną. Doprawiamy to solą i pieprzem. Nadziewamy tym farszem naszą cebulę, układamy ją w rondlu i dusimy z masłem pod pokrywką, podlewamy w miedzy czasie wywarem z gotowanej cebuli.