eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Faszerowana papryka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Faszerowana papryka jest świetna o każdej porze dnia - polecamy farsz z ryżu, mięsa mielonego i żółtego sera.

Faszerowana papryka

Składniki:

Faszerowana papryka

 

  • 4 papryki czerwone świeże
  • 1 szt ryżu w woreczku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 250 g mięso mielonego
  • do smaku sól,pieprz
  • 100 g żółtego startego sera

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka
Sposób przyrządzenia: Ryż w woreczku ugotować. Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.