paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Faszerowana papryka z grilla wg paulisi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowana papryka z kurczakiem i warzywami zapiekana na grillu

Faszerowana papryka z grilla wg paulisi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana papryka z grilla wg paulisi

 

  • 2 papryki
  • 1 torebka ryżu
  • 1 pierś z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 1/4 brokuła
  • 1 mała cebula
  • 4 plasterki sera
  • 2 łyżeczki sosu paprykowego pikantnego
  • masło, olej
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka z grilla wg paulisi
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrojoną w drobną kostkę posypypujemy obficie przyprawą do kurczaka, odstawiamy na pare minut. W tym czasie na maśle szklimy posiekana drobno cebulkę, po chwili dodajemy rozdrobnionego brokuła, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy kurczaka i wszystko razem podsmażamy i dodajemy ryż oraz sos paprykowy. Wszystko dusimy jeszcze 5 minut. Papryki kroimy na pół, oczyszczamy z gniazd nasiennych i solimy w środku, nakładamy farsz, posypujemy serem i zawijamy w folię aluminiową. Zapiekamy na grillu 30 minut, podajemy ze świeżą bazylią.
Faszerowana papryka z grilla wg paulisi
Kurczaczek nabierze smaku i będzie aromatyczny
Faszerowana papryka z grilla wg paulisi
Cebulkę posypujemy solą, wtedy szybciej zmięknie na patelni
Faszerowana papryka z grilla wg paulisi
Wszytsko razem podsmażamy żeby smaki przeszły
Faszerowana papryka z grilla wg paulisi
Dla leniuszków ser można dać cały w plasterku