Sposób przygotowania:
Faszerowana papryka we wloskim stylu.
Papryki przecinamy na pol aby otrzymac lodeczki,wycinamy srodki i czyscimy z ziaren.Szpinak gotujemy lekko posolony,odsaczamy na durszlaku i siekamy(grubo, tylko aby mozna go bylo wygodnie wymieszac)Gotujemy ryz,odcedzamy dokladnie.Szpinak przesmazamy z lekko rozgniecionym zabkiem czosnku na lyzce oliwy z oliwek,na koniec czosnek wyjmujemy.Pomidory kroimy w mniejsze kawalki.Wszystko tz.mieso,szpinak,ryz,pomidory i parmezan mieszamy razem.Farszem napelniamy czubato polowki papryki i ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na blaszce.Zalewamy sosem do spagetti i dolewamy 250 ml wody.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach 40-60 min.
misia53
iwi69
msewka
Jojo
Natala1210
luna