Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Faszerowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

Faszerowana papryka

Składniki:

Faszerowana papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka
Ryż ugotować, odcedzić. Papryki umyć, osuszyć, ściąć „czapeczki”, usunąć nasionka z wewnątrz. Cebule i pieczarki obrać, pokroić drobno, usmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Smażyć ok. 10minut po czym dodać ryż, doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką, dodać ser. Wymieszać. Nałożyć farsz do papryk, ustawić je pionowo w żaroodpornym naczyniu, nalać wody na dno, piec ok. 45 minut w 180ºC.