evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Faszerowana polędwiczka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna,delikatna polędwiczka ze smacznym farszem pieczarkowym :-)

Faszerowana polędwiczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowana polędwiczka

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa (450g)
  • 2 plastry sera żółtego (do wyboru)
  • 2 łyżeczki musztardy (u mnie develey)
  • 25dkg pieczarki
  • 1/2 cebula
  • garść natki pietruszki(umytej-osuszonej i posiekanej)
  • 2 łyzki olej do smażenia
  • sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Faszerowana polędwiczka
Polędwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Polędwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..
Faszerowana polędwiczka
Tutaj widzimy tą samą polędwiczkę tylko tyle że w przybliżeniu.
Faszerowana polędwiczka
Tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania faszerowanej poledwiczki.

Tagi:

sery ser