Sposób przygotowania:
Faszerowane bułeczki
Z bułek odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ ze środka.
Cebulkę, pieczarki, resztki wędlin z lodówki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Wymieszać z częścią pokruszonych środków z bułek, lekko ostudzić, wbić jajko, dobrze wymieszać. Dodać do smaku sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wypełnić farszem wydrążone połówki bułek, suto posypać startym na tarce jarzynowej żółtym serem.
Zapiec w nagrzanym piekarniku (170 st. 15-20 minut)
Cebulkę, pieczarki, resztki wędlin z lodówki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Wymieszać z częścią pokruszonych środków z bułek, lekko ostudzić, wbić jajko, dobrze wymieszać. Dodać do smaku sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wypełnić farszem wydrążone połówki bułek, suto posypać startym na tarce jarzynowej żółtym serem.
Zapiec w nagrzanym piekarniku (170 st. 15-20 minut)
wedith1
zewa
eli_555
Jojo
asia77
iwi69
grazka
ewa19614