góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Faszerowane bułeczki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Coś, co pozwoli wykorzystać resztki z lodówki i czerstwe bułki.

Faszerowane bułeczki

Składniki:

Faszerowane bułeczki

 

  • 4 bułki czerstwe
  • 20 dkg pieczarek
  • 10 dkg wędliny
  • 1 cebula
  • kawałek żółtego sera
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane bułeczki
Z bułek odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ ze środka.
Cebulkę, pieczarki, resztki wędlin z lodówki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Wymieszać z częścią pokruszonych środków z bułek, lekko ostudzić, wbić jajko, dobrze wymieszać. Dodać do smaku sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wypełnić farszem wydrążone połówki bułek, suto posypać startym na tarce jarzynowej żółtym serem.
Zapiec w nagrzanym piekarniku (170 st. 15-20 minut)