Sposób przygotowania:
Faszerowane bułeczki z jajkiem na ciepło
Bułeczki przecinamy na wysokości ok 3/4 wysokości, tak by dolna część była wyższa. Z dolnej części wydrążamy środek, tak by powstała nam miseczka. Środek smarujemy masłem i wykładamy plasterkiem szynki. Bułki układamy na formie do pieczenia. Pomidorki kroimy w kostkę drobną. Ogórka zielonego kroimy w plasterki a następnie w cienkie paseczki. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy wydrążoną bułkę i przyprawiamy. Ponownie mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na plasterek szynki włożony do bułki, delikatnie wciskając w bułkę. Plasterek sera kroimy na paski cienkie i obkładamy po bokach bułki, tak by w środek dało się wlać jajko. By wlać jajko do bułki musimy rozdzielić białko od żółtka. Białko wlać do bułki a następnie delikatnie na wierzch położyć żółtko. Wierzch bułki, który odkroiliśmy smarujemy masłem i układamy na blaszce obok bułek. Gotowe bułeczki zapiekamy ok 15 min. w temp. 170'C. Bułki podajemy ciepłe przykryte górną częścią bułki. Smacznego !!