Sposób przygotowania:
Faszerowane cukinieI
1. Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy łyżeczką miąższ ze środka, robiąc podłużny otwór. Cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w drobną kostkę.
3. Cebulę, czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
III
4. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.
IV
5. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, drobno kroimy i przekładamy do mięsa.
6. Ogórki również drobno kroimy i łączymy z mięsem.
V
7. Gdy farsz mięsno warzywny jest już dobry, łączymy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
VI
8. Następnie nakładamy w każdy otwór cukinii i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
VII
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
skuter5
Czekoladka 2