Sposób przygotowania:
Pieczona papryka z kaszą jaglaną i boczkiem
Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, odsączamy z wody.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki. Odstawiamy.
W międzyczasie naczynie żaroodporne smarujemy masłem i dokładnie wycieramy papryki ręcznikiem papierowym. Do miski przekładamy składniki na farsz i mieszamy.
Papryki wypełniamy farszem i lekko ugniatamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem.
Wyjmujemy z piekarnika i zdejmujemy pokrywkę, papryki posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy bez przykrycia przez 5 minut.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki. Odstawiamy.
W międzyczasie naczynie żaroodporne smarujemy masłem i dokładnie wycieramy papryki ręcznikiem papierowym. Do miski przekładamy składniki na farsz i mieszamy.
Papryki wypełniamy farszem i lekko ugniatamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem.
Wyjmujemy z piekarnika i zdejmujemy pokrywkę, papryki posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy bez przykrycia przez 5 minut.