Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka pieczona z papryką i mirabelkami
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy na kawałki i przekładamy do miski. Wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Śliwki myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, kroimy na połówki i usuwamy pestki. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy.
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w sporą kostkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Czosnek obieramy z łusek i kroimy na kawałki. Por kroimy i myjemy, wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 5 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Masłem smarujemy naczynie żaroodporne i wkładamy warzywa, mięso, śliwki i wlewamy rosół. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia.
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w sporą kostkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Czosnek obieramy z łusek i kroimy na kawałki. Por kroimy i myjemy, wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 5 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Masłem smarujemy naczynie żaroodporne i wkładamy warzywa, mięso, śliwki i wlewamy rosół. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia.
biedroneczki
kuchenny świat
lukrowanepierniczki