Sposób przygotowania:
Fasolka z mnóstwem warzywETAP 1:
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnie przełożyć do garnka i posolić. dodac pokrojoną na plasterki marchewkę. Zagotować.
W tym czasie na oleju przesmażyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodać do fasoli. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Również dodać do fasoli. Papryki oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagowa oczyścić z końcówek i pokroić na kawałki. Dodać razem z papryką do garnka. Pomidory pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podgrzewać aż puszczą sok. Przełożyć do garnka. Dodać rozgnieciony czosnek i magi oraz listek, ziele angielskie obie papryki w proszku. Wymieszać. Gdy się zagotuje dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię.
Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać na gorąco np z pieczywem.