WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2002]

Fasolka z mnóstwem warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie to trochę taka bogatsza wersja fasolki po bretońsku. Wzbogacona o paprykę, pomidory, fasolkę szparagową i cukinię.

Fasolka z mnóstwem warzyw Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Fasolka z mnóstwem warzyw

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z mnóstwem warzyw

ETAP 1:

Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnie przełożyć do garnka i posolić. dodac pokrojoną na plasterki marchewkę. Zagotować.

W tym czasie na oleju przesmażyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodać do fasoli. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Również dodać do fasoli. Papryki oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.

Fasolkę szparagowa oczyścić z końcówek i pokroić na kawałki. Dodać razem z papryką do garnka. Pomidory pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podgrzewać aż puszczą sok. Przełożyć do garnka. Dodać rozgnieciony czosnek i magi oraz listek, ziele angielskie obie papryki w proszku. Wymieszać. Gdy się zagotuje dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię.

Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać na gorąco np z pieczywem.

Fasolka z mnóstwem warzyw
Fasolka po bretońsku po przygotowaniu w garnku
Fasolka z mnóstwem warzyw
Pokrojona w kostkę cukinia dodana do fasolki
Fasolka z mnóstwem warzyw
Świeże pomidory pokrojone i przesmażone na patelni
Fasolka z mnóstwem warzyw
Pokrojona papryka dodana do garnka z warzywami i kiełbasą
Fasolka z mnóstwem warzyw
Podsmażona kiełbasa dodana do fasoli