gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Faszerowane filety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aby mięso po upieczeniu zachowało soczystość należy je szczelnie owinąć folią.

Faszerowane filety

Składniki:

Faszerowane filety

 

  • 2 duże filety z piersi kurczaka
  • 15 dag wątróbki drobiowej
  • 10 dag chudej wieprzowiny
  • natka pietruszki
  • pół czerstwej bułki
  • 1 jajko
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Faszerowane filety
Namoczoną bułkę odcisnąć i zemleć z wątróbką i wieprzowiną. Wymieszać z posiekaną natką i jajkiem jeśli trzeba zagęścić tartą bułką i przyprawić przyprawą do kurczaka. Filety podzielić na pół, naciąć głęboką kieszeń i oprószyć solą i pieprzem. Napełnić farszem i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące,Obrumienić na patelni i ułożyć na blaszce, piec 20 min w temp. 220stC