elcia

elcia

Szef Kuchni
[Przepisów: 2]

Faszerowane JAJKA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smacznie zdrowo i ładnie :)

Faszerowane JAJKA

Składniki:

Faszerowane JAJKA

 

  • 4 jajka
  • 20 dkg pasztetu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1łyżka musztardy
  • szczypiorek
  • papryka lub pomidor do dekoracji

Sposób przygotowania:

Faszerowane JAJKA
jajka ugotowac na twardo , obrac i przekroic na pół . delikatnie wyjac żółtka nie uszkadzajac białka. Paszwet rozgnieść widelcem , dodać żółtko , majonez i musztarde. utrzec na gładką mase i przełożyć do szprycy cukierniczej . wycisnac farsz uzupełniajac miejsca po żółtkach. Udekorować szczypiorkiem, papryką ...