mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Faszerowane jajka obsmażane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obsmażane jajka z farszem

Faszerowane jajka obsmażane

Składniki:

Faszerowane jajka obsmażane

 

  • 11 sztuk jaj,
  • 30 g czerstwej bułki,
  • mleko do namoczenia bułki,
  • 2 cebule,
  • 20 g masła,
  • 30 g bułki tartej,
  • 50 g oleju do smażenia,
  • pieprz,
  • sól,
  • pietruszka zielona.

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka obsmażane
10 jaj gotujemy na twardo i studzimy. Jajka w skorupkach przekrawamy na pół po ich długości. Delikatnie usuwamy jajka ze skorupek nie naruszając struktury skorupek. Odstawiamy. Bułkę moczymy w mleku, odsączamy. Cebule obieramy, drobno kroimy i rumienimy na maśle. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki wraz z jajami mielimy po czym dodajemy jedno pozostałe surowe jajko, pieprz i sól. Nadzienie przekładamy do skorupek, posypujemy tartą bułką z wierzchu, smażymy na mocno rozgrzanym oleju nadzieniem do dołu. Spożywamy jako przystawkę lub jako dodatek do ziemniaków bądź zup tj. zupa szczawiowa.

Tagi:

tarta