aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Faszerowane jajka pastą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne jajka na świąteczny stół

Faszerowane jajka pastą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane jajka pastą

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki kremu Dijonnaise
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka pastą
Jajka gotujemy na twardo. Gdy nam ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekłądamy je do miseczki. Dodajemy do nich krem Dijonnaise, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem. Następnie takim farszem wypełniamy białka jajek i dekorujemy rzeżuchą. Idealne danie na świąteczny stół, polecam.
Faszerowane jajka pastą
jajka na swiateczny stół
Faszerowane jajka pastą
jajka na swiateczny stoł
Faszerowane jajka pastą
faszerowane jajka na stół

Tagi:

jajko jajka