Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka suszonymi grzybami
Suszone grzyby płuczemy a następnie zalewamy wodą i gotujemy 10-15 min.Ugotowane grzyby studzimy a następnie odciskamy z wody,kroimy w dość drobną kostkę. Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół ( nie obieramy jajek,przekrawamy je ze skorupką tak aby jej nie uszkodzić) Ze skorupek wyjmujemy jajka i kroimy je w kostkę. Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i dusimy na rozgrzanym maśle następnie dodajemy pokrojone grzyby i dusimy razem jeszcze około 10 min.Usmażone grzyby studzimy a następnie mieszamy z pokrojonymi jajkami i majonezem,doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowane jajka nakładamy do skorupek po jajkach. Jajka panierujemy w bułce tartej ( tylko stronę z farszem) Przed podaniem smażymy jajka na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)