iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Faszerowane jajka w skorupkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Fajne jajka- farsz mozna zmieniac dodając rózne dodatki

Faszerowane jajka w skorupkach

Składniki:

Faszerowane jajka w skorupkach

 

  • 6 jaj,
  • pasztet Drop
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 plastry szynki
  • 1 łyżka siekanego koperku lub szczypiorku
  • bułka,troche mleka
  • olej

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka w skorupkach
6 jaj ugotowac, przekroić ostrym nożem na połówki ( w skorupkach). Delikatnie wyjąć jajka, przy tym uwazac zeby nie uszkodzić skorupek. Bułkę namoczyć w mleku i rozgniesc razem z jajkami . Dodać koperek lub szczypiorek oraz pokrojona drobno szynkę i pasztet, doprawic do smaku. Farsz nałożyć spowotem do skorupek, obtoczyć od spodu w bułce tartej i smażyć na patelni aż się zarumienią.