Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

faszerowane ogórki wg Siedlce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne ogórki faszerowane warzywami i boczkiem

faszerowane ogórki wg Siedlce

Składniki:

faszerowane ogórki wg Siedlce

 

  • 2 sługie ogórki szklarniane
  • 200 gram bockzu wędzonego
  • papryka żółta
  • pół puszki kukurydzy
  • papryka czerwona
  • pomidory dwa
  • czerwona cebula
  • zwykła cebula
  • łyzka musztardy
  • łyzka sosu tatarskiego
  • łyżka ketchupu
  • pieprz cytrynowy
  • sól, pieprz
  • łyzka koncentratu pomidorowego
  • ser starty

Sposób przygotowania:

faszerowane ogórki wg Siedlce
ogórki przekrowujemy wzdłuż. Wykrowujemy środek. posypujemy pieprzem cytrynowym. smarujemy spód niewielką ilością koncentratu omidorowego. Boczek kroimy w grubszą kostkę i delikatnie podsmażamy. Z papryk wydłubujemy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy d miseczki. Cebulę obieramy i przekowujemy na pół, po czym kroimy w kostkę. dodajemy do papryki. Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł. Następnie dodajemy do miseczki z waczywami. Pomidory kroimy w kostkę i również wrzucamy do miseczki z warzywami. Do tego wszystkiego dodajemy boczek podsmażony. Dodajemy po łyżce ketchupu, sosu tatarskiego i musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy ze sobą wszystko. Do naszych ogórków nakładamy farsz z warzyw i boczku. Trzemy na to troszkę sera zółtego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.