Sposób przygotowania:
faszerowane ogórki wg Siedlce
ogórki przekrowujemy wzdłuż. Wykrowujemy środek. posypujemy pieprzem cytrynowym. smarujemy spód niewielką ilością koncentratu omidorowego. Boczek kroimy w grubszą kostkę i delikatnie podsmażamy. Z papryk wydłubujemy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy d miseczki. Cebulę obieramy i przekowujemy na pół, po czym kroimy w kostkę. dodajemy do papryki. Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł. Następnie dodajemy do miseczki z waczywami. Pomidory kroimy w kostkę i również wrzucamy do miseczki z warzywami. Do tego wszystkiego dodajemy boczek podsmażony. Dodajemy po łyżce ketchupu, sosu tatarskiego i musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy ze sobą wszystko. Do naszych ogórków nakładamy farsz z warzyw i boczku. Trzemy na to troszkę sera zółtego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.