kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lubię papryki w każdej postaci, dlatego postanowiłam spróbować coś nowego- nafaszerować ją mięsem mielonym! była pyszna!

Faszerowane papryki

Składniki:

Faszerowane papryki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Papryki umyć, osuszyć i wydrążyć. Mięso zmielić, dodać ryż, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać. 

Papryki faszerować masą mięsną. Następnie ułożyć je na rozgrzanym tłuszczu, na patelni. Obsmażyć z każdej strony, po czym podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości około 25 minut. 

Podawać z ziemniakami z wody.