Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki
Od pieczarek odcinamy ogonki , kapelusze czyścimy. Kapelusze pieczarek układamy na blaszce, oprószyć je solą i pieprzem. Do serka Almatte dodać drobno pokrojoną paprykę i drobno posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać . W każdą pieczarkę wkładać otrzymaną masę. Przykryć farsz kawałkami żółtego serka. Piekarnik nagrzać na 200 stopni wstawić pieczarki, piec około 25 minut aż pieczarki się upieką i ser żółty rozpuści.
![Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pieczarki-253163.jpg)
![Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pieczarki-253164.jpg)
![Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pieczarki-253165.jpg)
![Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pieczarki-253166.jpg)