VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Faszerowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem, czyli moja odmiana kuchni włoskiej. Smaku dodaje kolendra. Dla mnie rewelacja!

Faszerowane pomidory Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane pomidory

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory
Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego!
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory