kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Faszerowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W sezonie letnim, dostatnim w pyszne, aromatyczne pomidory taki danie będzie świetną propozycją pysznego i zdrowego śniadania. Z pewnością zachęci tez dzieci do zjedzenia pomidora :)

Faszerowane pomidory Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane pomidory

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory
Pomidory myjemy i odcinamy górna część z szypułka. Łyżeczka wydrążamy miąższ. Solimy i pieprzymy pomidora wewnątrz. Szynka i żółty ser kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do każdego z pomidorów. Wbijamy po jajku, doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Posypujemy wierzch żółtym serem. Pieczemy w 200 stopniach C aż żółtko będzie półpłynne a ser rozpuszczony. Serwujemy z tostami lub chlebem.
Faszerowane pomidory
Pomidory myjemy i odcinamy górna część z szypułka. Łyżeczka wydrążamy miąższ. Solimy i pieprzymy pomidora wewnątrz.
Faszerowane pomidory
Szynka i żółty ser kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do każdego z pomidorów. Wbijamy po jajku.
Faszerowane pomidory
Posypujemy wierzch żółtym serem. Pieczemy w 200 stopniach C