Sposób przygotowania:
Faszerowane pomidory
Pomidory myjemy i odcinamy górna część z szypułka. Łyżeczka wydrążamy miąższ. Solimy i pieprzymy pomidora wewnątrz. Szynka i żółty ser kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do każdego z pomidorów. Wbijamy po jajku, doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Posypujemy wierzch żółtym serem. Pieczemy w 200 stopniach C aż żółtko będzie półpłynne a ser rozpuszczony. Serwujemy z tostami lub chlebem.
![Faszerowane pomidory Faszerowane pomidory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pomidory-291001.jpg)
![Faszerowane pomidory Faszerowane pomidory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pomidory-291002.jpg)
![Faszerowane pomidory Faszerowane pomidory](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-pomidory-291003.jpg)