ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Faszerowane roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo często robię roladki, bo bardzo je lubimy. by się nie Za każdym razem wymyślam do nich jakiś nowy farsz by się nie powtarzał.

Faszerowane roladki schabowe

Składniki:

Faszerowane roladki schabowe

 

  • ok. 600 g schabu wiepszowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 4-5 różyczek brokuła
  • ok, 200 g pieczarek
  • sól i pieprz do smaku
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1-2 łyzki

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki schabowe
Schab kroimy na plastry i rozbijamy na kotlety. Oprószamy go solą i pieprzem. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę i cebulę obieramy. Marchew ścieramy na tarce, a cebulę drobno kroimy. Wszystkie warzywa podsmażamy na maśle do miękkości. Następnie nakładamy na każdy kotlet porcję warzyw i formujemy roladki. Podsmażamy je na suchej patelni, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki myjemy i kroimy na takie grubsze plastry. Dokładamy do mięsa i dusimy aż mięso będzie miękkie. Mąkę i śmietanę mieszamy razem z niewielką ilością zimnej wody a następnie wlewamy do mięsa i mieszamy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Tagi:

schab