Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z grzybami Evity
Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy dość drobno posiekane grzyby i smażymy do odparowania ewentualnego płynu-przekładamy do miski.Dodajemy posiekane jajko oraz nać pietruszki.Całość solimy i pieprzymy-mieszamy. Umyte i osuszone plastry schabu rozbijamy na cienkie duże płaty najlepiej przez folię żeby nie podziurawić miesa.Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.Następnie wykładamy na mięso farsz i zawijamy.Najpierw boki do środka,a następnie od dołu do góry w tak zwaną kopertę.Panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej.Tak przygotowane odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam się ładnie uleżały. Po tym czasie smażymy je na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (żeby w srodku nie były surowe),z obu stron na złoty kolor.Podajemy do obiadu z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO :=)
dża
przejs
NIe da się ukryć :)
Niech tylko mi tata grzybów leśnych przywiezie (obiecał!) - wiem co z nimi zrobię :D
zbysiowa
msewka
gosia56
eli_555
gusia1000