evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Roladki schabowe z grzybami Evity

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszne roladki schabowe faszerowane podgrzybkami, jajkiem i pietruszką. Doskonały pomysł na obiad.

Roladki schabowe z grzybami Evity Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe z grzybami Evity

 

  • 2 plastry od schabu b/k dosyć duże (u mnie po 200g każdy)
  • 1 szklanka podgrzybki (obgotowane)
  • 1 jajo kurze ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka dobrego masła
  • 1 garść nać pietruszki (umyta,osuszona i posiekana)
  • sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do wieprzowiny wg.uznania
  • olej do smażenia
  • bułka tarta i jedno surowe jajo do panierowania

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z grzybami Evity
Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy dość drobno posiekane grzyby i smażymy do odparowania ewentualnego płynu-przekładamy do miski.Dodajemy posiekane jajko oraz nać pietruszki.Całość solimy i pieprzymy-mieszamy. Umyte i osuszone plastry schabu rozbijamy na cienkie duże płaty najlepiej przez folię żeby nie podziurawić miesa.Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.Następnie wykładamy na mięso farsz i zawijamy.Najpierw boki do środka,a następnie od dołu do góry w tak zwaną kopertę.Panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej.Tak przygotowane odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam się ładnie uleżały. Po tym czasie smażymy je na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (żeby w srodku nie były surowe),z obu stron na złoty kolor.Podajemy do obiadu z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO :=)
Roladki schabowe z grzybami Evity
Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy dość drobno posiekane grzyby i smażymy do odparowania ewentualnego płynu-przekładamy do miski.Dodajemy posiekane jajko oraz nać pietruszki.Całość solimy i pieprzymy-mieszamy.
Roladki schabowe z grzybami Evity
Umyte i osuszone plastry schabu rozbijamy na cienkie duże płaty najlepiej przez folię żeby nie podziurawić miesa.Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.