Sposób przygotowania:
Faszerowane roladki z kurczaka
Farsz: Z kapusty możemy wykorzystać tą część od głąba, cieniutko poszatkowane 2 łyżki. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulkę drobno szatkujemy. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy. Do kapusty dodajemy marchewkę z zieloną cebulką i gorące pieczarki - mieszamy i na chwilkę odstawiamy. Dodajemy łyżkę majonezu, sól i dość mocno przyprawiamy pieprzem. Piersi kurczaka rozbijamy cieniutko, ale tak żeby nie porozrywać mięsa. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Nakładamy farsz, zwijamy i spinamy szpilkami. Mięso oprószamy mąką i smażymy na gorącym oleju, ale na bardzo małym ogniu. Mięso musi nam dojść w środku.
Ela Dz
reanja
Ela Dz
Ja też..ale tylko na surowo...gotowanej nie trawię...dosłownie i w przenośni. Jak już muszę dodać..daję z nazwy :D
reanja