Sposób przygotowania:
Faszerowane skrzydełka z kurczaka
na początku przygotowujemy farsz. Mięso z ugotowanych nóg kurczaka (najlepiej z rosołu) obieramy od kości razem ze skórą. Cebulę kroimy niedbale w kostkę lub piórka i smażymy na rumiano z dodatkiem soli, następnie cebulę razem z mięsem mielimy w maszynce do mięsa, mięso doprawiamy do smaku wedle uznania, ubijamy pianę z białek i łączymy z mięsem, jeśli farsz jest zbyt 'płynny' to dosypujemy nieco bułki tartej i gotowe. Ze skrzydełek kurczaka musimy odciąć (na łączeniu) tą najcieńszą jego część i ją odrzucamy. Od najgrubszej strony skrzydła (tam gdzie się łączyło z całą kurą) delikatnie podhaczamy nożem skórę, a następnie wkładamy tam palec (jest to trudne,pracochłonne i czasem nie wychodzi) i staramy się całą tą błonę/skóre oderwać od mięsa. Kiedy zrobimy ten otwór nakładamy tam dużo farszu -też bardzo trudne,następnie solimy i pieprzymy skrzydełka wedle uznania i panierujemy. najpierw w rozbełtanych zółtkach, potem w bułce i smazymy w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu, dość długo aby mięso było miękkie