choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Faszerowane udka kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny i oryginalny sposób na podawanie kurczaka

Faszerowane udka kurczaka

Składniki:

Faszerowane udka kurczaka

 

  • 2 udka z kurczka z dużą ilością skóry
  • przyprawy-drobiowa
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • vegeta
  • curry
  • 40g ryżu
  • 200g miesa mielonego wieprzowego
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • cebula
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka kurczaka
Wyciągnąć kości z kurczaka. Posolić środek. Wierzch posypać papryką i curry. Ryż ugotować. Cebulę poddusić posoloną na małym ogniu zdjąć z ognia dodać mięso mielone, dodać pietruszkę, czosnek przepuścić przez praskę i dodać przyprawy,dodać jajko i ryż i wyrobić masę. Masą wypełnić luki w udkach. Zaszyć nicią. Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać małą ilością wody i oleju. Nakryś foilą aluminiową i piec przez 45 min w 200 stopniach. Udka gotowe