Sposób przygotowania:
Faszerowane udka z kurczaka Laluni
Udka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech woda odcieknie. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na oleju rzepakowym doprawiamy suszonymi pomidorkami i solą cytrynowa oraz pieprzem białym . Studzimy , dodajemy mięso mielone, mieszamy i nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód. Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko sola i czerwoną mieloną papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i kurczak się dopieka .
![Faszerowane udka z kurczaka Laluni Faszerowane udka z kurczaka Laluni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-udka-z-kurczaka-laluni-222720.jpg)
![Faszerowane udka z kurczaka Laluni Faszerowane udka z kurczaka Laluni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-udka-z-kurczaka-laluni-222721.jpg)
![Faszerowane udka z kurczaka Laluni Faszerowane udka z kurczaka Laluni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-udka-z-kurczaka-laluni-222722.jpg)
![Faszerowane udka z kurczaka Laluni Faszerowane udka z kurczaka Laluni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-udka-z-kurczaka-laluni-222723.jpg)
edytaha
lalunia
Łatwo się robi , a fajnie wyglądają na stole .
alaaa
lalunia
Trochę inaczej podane niż zwykle :)