lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak własnoręcznie przyrządzony obiad .

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

 

  • udka z kurczaka 7 sztuk

 

 

  • ser gouda starty 150 gram

 

 

  • sól prowansalska ( młynek)

 

 

 

 

  • szczypta chili

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość. 2 . Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz. 3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser . 4. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego. 5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka. 6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml. 7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia). 8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. 9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły . 10. Podajemy z ziemniakami .
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
Najpierw filetujemy udko , wycinamy kość
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml. 7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia).
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
Posypujemy czerwona mielona papryką i przyprawą do kurczaka
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. 9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły .