Sposób przygotowania:
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość. 2 . Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz. 3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser . 4. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego. 5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka. 6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml. 7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia). 8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. 9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły . 10. Podajemy z ziemniakami .