malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo lubię faszerowane ziemniaczki. A takie zapiekane są szczególnie aromatyczne, smaczne i chrupiące.

Faszerowane ziemniaczki

Składniki:

Faszerowane ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaczki
Ziemniaki gotujemy na półtwardo w mundurkach, następnie odkrawamy wieczko i wydrążamy środek aby nie uszkodzić skórki. Marchewki gotujemy na miękko i siekamy. Mięso smażymy z grzybami, solimy, pieprzymy, dodajemy pokrojony drobno pomidor. Mieszamy mięso z grzybami z pomidorem, marchewką, oregano, roztrzepanym jajkiem, solimy, dodajemy rozgniecione ziemniaki. Faszerujemy ziemniaki i zapiekamy 20 min. w temp. 160 stopni.