ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Skrzydełka z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Po prostu pyszne, polecam. Lekko słodkie skrzydełka, a jednocześnie dość pikantne, znajdują wielu zwolenników.

Skrzydełka z patelni

Składniki:

Skrzydełka z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z patelni

ETAP 1:

Umyte, oczyszczone i osuszone skrzydełka zamarynować w oleju z przyprawami. Zostawić na noc w lodówce.

Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Dodać jabłka pozbawione gniazd nasiennych , pokrojone w ósemki ze skórką i śliwki.

Dodać zamarynowane skrzydełka. Skręcić ogień na minimum, przykryć patelnię. Dusić ok 40 min.

Jeśli będzie potrzeba podlać wodą. Na koniec dodać łyżkę miodu. Smacznego.