monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Faszerowane ziemniaki z papryką , cebulką i koperkiem to smaczne danie bezmięsne .Które na pewno zasmakuje całej rodzinie.

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki obieramy, myjemy i wydrążamy łyżeczką środki. Wydrążony miąższ siekamy drobno i podsmażamy na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą i papryką – doprawiamy sola i pieprzem. Farsz studzimy, dodajemy do niego starty na drobnych oczkach ser i posiekany koperek, czosnek granulowany.

Gotowym farszem napełniamy ziemniaki, układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu.

Pieczemy w 180 C przez 40 min. Podajemy z sosem czosnkowym.

Tagi:

ziemniaki