iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię ziemniaki a szczególnie pieczone. Dlatego często staram się je przyrządzać na różne sposoby.

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki myjemy dokładnie i ścinamy wieczko, wydrążamy ze środku miąższ. Boczek, paprykę siekamy, pomidora parzymy i zdejmujemy skórkę, kroimy drobno i smażymy 10 min. wszystko, wciskamy czosnek, solimy, pieprzymy. Jajko gotujemy na twardo, łupimy, siekamy i dodajemy do reszty razem z cebulką i startym serem. Faszerujemy ziemniaki i pieczemy w piekarniku do czasu aż ziemniaki będą miękkie.