lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Faszerowany filet z pangi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Faszerowany filet z pangi

Faszerowany filet z pangi

Składniki:

Faszerowany filet z pangi

 

  • 3 filety z pangi
  • bułka pszenna
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 10 suszonych śliwek
  • 1/2 szklanki soku owocowego
  • sól
  • skórka z cytryny
  • 1/2 l bulionu

Sposób przygotowania:

Faszerowany filet z pangi
Filety umyj,oprósz solą i pieprzem,lekko rozbij.Bułkę namocz w mleku.Śliwki zalej sokiem owocowym i odstaw.Jeden filet zmiel wraz z bułką w maszynce,dodaj do masy śmietanę,żółtkami jaja.Masę dopraw do smaku.Na sam koniec dodaj do niej pianę z białek.Masę kładź na filecie z pangi,wzdłuż poukładaj śliwki,zwiń filet w roladkę,owiń szczelnie folią spożywczą,umieść w rondelku i zalej gorącym bulionem.Gotuj do miękkości,przed podaniem pokrój w plasterki.

Tagi:

śliwki