iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowany schabik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki schabik jest aromatyczny i pyszny. Można go pokroić w grube plastry i podawać potem na kanapki.

Faszerowany schabik

Składniki:

Faszerowany schabik

 

  • 1 średni schab wieprzowy,
  • 1 papryka czerwona,
  • 10 dag sera żółtego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 łyżki papryki ostrej,
  • łyżeczka majeranku.

Sposób przygotowania:

Faszerowany schabik
Schab myjemy w środku robimy kieszeń, solimy, pieprzymy w środku oraz na zewnątrz, nacieramy majerankiem czosnkiem oraz papryką ostrą, odstawiamy na 30 min. Paprykę kroimy w kostkę, ser w paski. W schabie robimy małe nacięcia nożem i wkładamy w nie kostki papryki, kieszeń schabu faszerujemy papryką oraz serem, zawijamy w folię i pieczemy 40 min. w temp. 160 stopni.

Tagi:

sery ser schab