lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Schab z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny schab faszerowany jajkiem...

Schab z jajecznicą

Składniki:

Schab z jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Schab z jajecznicą
Schab dokładnie umyć, następnie osuszyć i nasmarować pieprzem, solą oraz słodką i ostrą papryką. Schab w przyprawach należy odłożyć na kilka chwil, żeby mięso przeszło przyprawami. Boczek pokroić w niedużą kostkę, a później na patelni, na rozgrzanym oleju zarumienić. Do boczku wbić pięć jajek i posolić do smaku według własnego uznania solą. Całość mieszać do czasu, aż jajecznica z boczkiem zetnie się. Szczypiorek przemyć wodą, drobno pokroić i dorzucić do jajecznicy, a następnie dobrze wymieszać. W schabie wydrążyć dziurę, a do niej nakładać jajecznicę z boczkiem i szczypiorkiem. Faszerowany schab umieścić w specjalnym rękawie do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 1 godzi i 20 min. Upieczony schab ostrożnie pop porcjować.

Tagi:

jajko jajka schab