Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Faworki zakręcone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faworki na spirytusie !!!

Faworki zakręcone

Składniki:

Faworki zakręcone

 

  • 200 g maki
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki śmietany
  • Sól
  • 1 łyżka spirytusu
  • 50 % łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Faworki zakręcone
Sposób wykonania Z podanych składników: 200g maki, 4 żółtek, masła, 4 śmietany, szczyptę soli, 1 łyżka spirytusu i pół łyżeczki proszku do pieczenia zagnieść ciasto i rozwałkować na paski przez środek przeciąć i przewinąć. smażyć można na smalcu lub oliwie w głębokiej patelni na jasny kolor. Po upieczeniu odsączyć z tłuszczu. I posypać cukrem waniliowym. Życzę smacznego.