Sposób przygotowania:
Fettuccine z kurczakiem w sosie z cebuli
1 Na dużej patelni rozgrzać na małym ogniu oliwę z masłem, dodać czosnek i smażyć aż zacznie się rumienić. Położyć filety z kurczaka i smażyć na średnim ogniu 5 min z każdej strony aż się przyrumienią. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zdjąć z ognia. Filety przełożyć na talerz pokroić w cienkie paseczki i ostudzić. ---------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Ponownie rozgrzać tłuszcz, który pozostał na patelni dodać cebulę i smażyć 5 min na małym ogniu do miękkości. Dodać pokruszoną kostkę bulionową wlać wodę i doprowadzić całość do wrzenia. Gotować 10 min na małym ogniu. Dodać śmietanę, mleko, dymkę oraz parmezan i gotować aż sos zgęstnieje. ---------------------------------------------------------------------------------------------- 3 Makaron ugotować według zalecenia na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć paseczki kurczaka, polać sosem, przybrać natką pietruszki.GOTOWE !!
marietta