Sposób przygotowania:
Filet drobiowy faszerowany
Piersi z kurczaka myjemy i od grubszej jej czesci nacinamy kieszonke tak przygotowane filety opruszamy przyprawa do kurczaka i do lodowki. Teraz przygotowujemy farsz pieczarki kroimy w srednia kostke przyprawiamy vegeta i na patelnie z rozgrzanym olejem przykrywamy zeby pieczarki sie poddusily i gdy bedziemy juz pewni ze nie sa surowe dodajemy posiekany szczypiorek i zaraz za nim starty ser zolty. Mieszamy wszysto razem na patelni do momentu,az ser sie rozpusci jakies 2-3 min. Gdy juz mamy farsz gotowy wyciagamy fileciki i we wczesniej przygotowane kieszonki wkladamy farsz.Starajmy sie aby kieszonka byla jak najglebsza wtedy bedziemy mogli wypelnic ja wieksza iloscia pysznego farszu. Po wypelnieniu filecikow farszem zanuzamy go w roztrzepanym jajku i w bulke tarta, robimy to dokladnie bo jak zauwazyliscie nie zabezpieczamy zadnej kieszonki wykalaczkami. Piersi w panierce kladziemy na patelnie najpierw na dosc duzy ogien zeby kieszonki sie pozamykaly, a potem na malym ogniu pod przykryciem dusimy jakies 30 min.