Sposób przygotowania:
Filet i pieczarki w kapuście
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy cebulę z pieczarkami na łyżce masła, pod koniec smażenia doprawiamy wegetą. Liście kapusty gotujemy ok 10 minut w lekko osolonym wrzątku, studzimy i ścinamy z nich grube nerwy. Filet z kurczaka kroimy wzdłóz na pół i rozbijamy, poledwiczki rozbijamy osobno będą do 2 gołąbków. Mięsko solimy i pieprzymy po obu stronach. Na każdym liściu układamy mięsko i pieczarki. Ciasno zwijamy i zabezpieczamy wykałaczką przed rozwinieciem sie. Układamy w garnku, podlewamy wodą gdzies do polowy wysokosci gołąbków, dodajem masło i dusimy tak długo aż będą miękkie - około 30 minut. Po wyciagnieciu usuwamy wykałaczki. Podajemy z sosem lub z keczupem.