Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filet kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne mięso drobiowe w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem zupy cebulowej, która podkreśla walory smakowe, sprawia, że danie jest smaczne i soczyste.

Filet kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Filet kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Filet kurczaka z pieczarkami

I

Filet kurczaka z pieczarkami

1. Mięso kroję w cienkie plastry, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso po usmażeniu zdejmuję z patelni.

II

Filet kurczaka z pieczarkami

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na tym samym tłuszczu od smażenia mięsa.
3. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Na koniec śmietanę rozrabiam z zupą cebulową oraz mąką i zagęszczam sos z pieczarkami. Chwilkę gotuję około dwóch minut.

III

5. Mięso łączę z sos z pieczarkami, podaję z ziemniakami.
6. Smacznego.