paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet nadziany twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny zdrowy filet gotowany na parze faszerowany słonym twarożkiem z natką pietruszki podany na sałacie.

Filet nadziany twarożkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet nadziany twarożkiem

 

  • filet z kurczaka 2 szt
  • twarożek słony typu Almette 1 szt
  • natka pietruszki (posiekana) 2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka do smaku
  • tymianek do smaku
  • rukola 1 garść
  • sałata czerwona 1 garść
  • sos winegret do smaku

Sposób przygotowania:

Filet nadziany twarożkiem
Opłukany filet naciąć na całej jego długości tworząc w nim kieszonki. Oprószyć do smaku przyprawą do kurczaka oraz tymiankiem. Natkę opłukać i osuszyć, posiekać. Do twarożku dodać natkę i wymieszać. Twarożkiem wypełnić kieszonki filetu. Gotować na parze. Sałaty opłukać, czerwoną można dodatkowo porwać w rękach i wymieszać z sosem winegret. Faszerowany filet podawać na sałatach najlepiej z ryżem.
Filet nadziany twarożkiem
Opłukany filet naciąć na całej jego długości tworząc w nim kieszonki. Oprószyć do smaku przyprawą do kurczaka oraz tymiankiem.
Filet nadziany twarożkiem
Natkę opłukać i osuszyć, posiekać. Do twarożku dodać natkę i wymieszać.
Filet nadziany twarożkiem
Twarożkiem wypełnić kieszonki filetu kurczaka
Filet nadziany twarożkiem
Filet kurczaka nafaszerowany gotować na parze