zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Nadziewany filet

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

soczysty nadziany filecik z kurczaka

Nadziewany filet Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewany filet

 

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 2 suszone pomidory nadziewane serkiem ( w zalewie )
  • 2 zielone papryki nadziewane serkiem ( w zalewie )
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka do obtaczania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nadziewany filet
Filet umyć i osuszyć. W środku zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Filet posolić i oprószyć solą ale nie za dużo bo serek w pomidorach i papryce jest słony i odłożyć na 10 minut.. Suszone pomidory i papryczki odsączyć z zalewy i pokroić w paski, wymieszać. Pomidorami i papryką z serem nadziać filet. W miseczce rozbełtać jajko z odrobina soli i pieprzu. Obtoczony filet zanurzyć z każdej strony w jajku a następnie panierować go w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( filet powinien być zanurzony do połowy w oleju ) z obu stron na rumiany kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Nadziewany filet
nadzianego fileta obtoczyć w mace potem w jajku a na koniec w bułce tartej