2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Soczysty filet z kurczaka o czosnkowej nucie,polubią go amatorzy czosnku,wspaniały na niedzielny obiad z ziemniakami i surówką

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

 

 

 

  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym
Mięso myjemy osuszamy dzielimy na porcje,wkładamy do foliowej torebki i delikatnie rozgniatamy ręką lub tłuczkiem do mięsa. Oprószamy z jednej strony czubricą zieloną do smaku. Miękkie masło ucieramy w miseczce z posiekaną drobno natką pietruszki,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy dokładnie.Tak przygotowaną pastą smarujemy mięso równomiernie,sypiemy startym na tarce jarzynowej serem żółtym i zawijamy roladki. Panierujemy w mace pszennej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy gorące z ziemniakami i bukietem surówek.
Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym
kotlety rozbijamy oprószamy czubrycą zieloną
Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym
miękkie masło ucieramy z pietruszką i czosnkiem
Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym
smarujemy mięso masłem posypujemy serem zawijamy panierujemy i smażymy