zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet nadziany podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pyszne filety z kurczaka z leśną nutą grzybów

Filet nadziany podgrzybkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet nadziany podgrzybkami

 

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • Nadzienie :
  • 150 g ugotowanych podgrzybków ( drobno pokrojonych )
  • 1 mała cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Filet nadziany podgrzybkami
Na patelnię wrzucić masło i roztopić potem wrzucić grzyby i smażyć chwilę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do grzybów i smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać posiekaną natkę i koperek, dodać bułkę aby zabrała soki z patelni i doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadzienie przełożyć do miseczki i przestudzić. Filety umyć, osuszyć, zrobić nożem nacięcie tworząc w filecie kieszeń i oprószyć solą. W każdy filet włożyć porcje nadzienia. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety panierować w bułce tartej, potem w rozmąconym z mlekiem jajku i ponownie w bułce. Filety smażyć na nie za dużym ogniu po kilka minut z obu stron.
Filet nadziany podgrzybkami
najpierw należy przygotwac farsz do filetów
Filet nadziany podgrzybkami
potem filety napełnić przygotowanym nadzieniem
Filet nadziany podgrzybkami
filety panierować w bułce tartej potem w jajku i znowu w bułce
Filet nadziany podgrzybkami
i smażyć na niewielkim ogniu z kazej strony po kilka minut