Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Filet nadziewany fetą i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki kotlet nie tylko zyskuje na smaku, ale i jest doskonałym zdrowszym zamiennikiem panierowanych kotletów.

Filet nadziewany fetą i pomidorem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet nadziewany fetą i pomidorem

 

 

Sposób przygotowania:

Filet nadziewany fetą i pomidorem
Filety przekrawamy na pół i delikatnie rozbijamy. Staramy się to robić tak aby ponownie połówki do siebie pasowały. Każdą część oprószamy czarnym pieprzem. Na środku każdej kładziemy plastry fety, a na niej plaster pomidora. Przykrywamy drugą częścią, a boki spinamy wykałaczkami. Oprószamy z wierzchu solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso i wolno smażymy a obu stron aż mięso się przepiecze. Gotowe osuszamy na papierowym ręczniku, podajemy z tym co kto lubi. U mnie były ziemniaki i mizeria z rzodkiewką.
Filet nadziewany fetą i pomidorem
Piersi przekrawamy na pół, a następnie lekko rozbijamy.
Filet nadziewany fetą i pomidorem
Oprószamy pieprzem, kładziemy fetę i pomidora.
Filet nadziewany fetą i pomidorem
Przykrywamy drugą połówką i spinamy wykałaczkami.