Sposób przygotowania:
Filet nadziewany kaszą i orzechami
Kaszę przepłukujemy pod bieżącą wodą. Orzechy drobno kroimy. Na patelni rozpuszczamy dwie łyżki masła, wrzucamy kaszę i orzechy. Przesmażamy cały czas mieszając aż zaczniemy czuć zapach prażonych orzechów. Wtedy podlewamy odrobiną wody, lekko solimy i przykrywamy aby się kasza uprażyła. Gdy kasza jest al dente dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Zestawiamy z ognia, gdy lekko ostygnie wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Piersi nacinamy z boku robiąc w nich kieszonki, całe nacieramy solą i pieprzem. Każdą kieszonkę napełniamy nadzieniem i spinamy wykałaczkami. Smażymy na reszcie masła, obracając by się zarumieniły z każdej strony.