Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Filet nadziewany twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niecodzienny pomysł na farsz do filetu z kurczaka

Filet nadziewany twarogiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet nadziewany twarogiem

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 4 łyżki twarogu półtłustego
  • 8 ząbków czosnku
  • przyprawy
  • jajko
  • olej
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Filet nadziewany twarogiem
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 szerokie filety i rozbijamy je tłuczkiem, aby były cienkie. Połowę każdego z filetu smarujemy majonezem (ok. 1 łyżeczka na 1 filet), następnie nakładamy 1 plaską łyżkę na każdy kawałek mięsa. całość posypujemy solą oraz pieprzem i składamy na pół - mięso należy spiąć wykałaczkami. Obrany czosnek kroimy w drobna kostkę i układamy po 1 stronie złożonych już kotletów, które nastepnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej. Smazymy na rumiano po obu stronach i podajemy na obiad.
Filet nadziewany twarogiem
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 szerokie filety
Filet nadziewany twarogiem
Połowę każdego z filetu smarujemy majonezem
Filet nadziewany twarogiem
całość posypujemy solą oraz pieprzem . .
Filet nadziewany twarogiem
Obrany czosnek kroimy w drobna kostkę .