Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filet z kurczaka pieczony z żółtą papryką, czerwoną cebulą i pomidorkami- potrawa łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować.

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami

Składniki:

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami

 

Sposób przygotowania:

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami

Przygotowanie mięsa

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami
Mięso oprószam przyprawami, układam w naczyniu i piekę.

Filety z kurczaka nacieram z dwóch stron papryką mieloną, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.

Filety układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam i filety piekę 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Przygotowanie warzyw

Filet pieczony z papryką, cebulą i pomidorkami
Cebulę i paprykę dodaję do mięsa. Piekę. Na końcu dodaję pomidorki.

Paprykę kroję w paski, a cebulę w plasterki. Warzywa oprószam solą i pieprzem i dodaję do mięsa. Razem piekę 35 minut.

Pięć minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie i dodaję przekrojone na pół pomidorki cherry. Potrawę podaję z ziemniakami.


Tagi:

mięso danie